Zahradnická přehlídka 2014

01.04.2014

V rámci projektu Pěstuj Plzeň 2014, který finančně podpořil Nadační fond Zelený poklad (www.zelenypoklad.org) jsme pro vás připravili Zahradnickou přehlídku, která poběží od 1. dubna do 31. července 2014, poté bude losováno z příhlášených zahrádek odbornou porotou a vylosované obdarujeme zajímavou publikací pro načerpání inspirace, semínky či sazeničkami :-)

Zahradnická přehlídka je pro všechny Plzeňáky, kteří rádi pěstují bylinky a rostlinky na parapetech, lodžiích či balkonech. V rámci přehlídky budou představeny všechny zahrádky splňující podmínky přehlídky.

 PODMÍNKY:

  1. Zahrádka v nádobách musí být na balkoně, lodžii, terase nebo okenním parapetu na území města Plzně.

  2. Při pěstování rostlin mohou být používány pouze substráty, hnojiva a postřiky přírodního charakteru bez chemických příměsí.

  3. V termínu od 1. dubna do 31. července 2014 je listovní poštou, e-mailem nebo osobně doručena přihláška spolu s fotografií zahrádky v nádobách.

Kontaktní adresa:
ENVIC, občanské sdružení
Prešovská 8, 301 00 Plzeň
Telefon: 377 220 323
E-mail: drahomira.bilkova@envic.cz
www.envic-sdruzeni.cz  

Z úplných a včas doručených přihlášek porota vylosuje 5 výherců, kteří získají knihy o zahradničení v souladu s přírodou, sazenice bylinek a osivo zeleniny. Pro všechny účastníky je připravena zahradnická samolepka.

Nejen ten, kdo se do zahradnické přehlídky zapojil, může sledovat profil Pěstuj Plzeň na facebooku, kde budou představeny jednotlivé přihlášené zahrádky, ale najdete zde i řadu tipů pro pěstování a pozvánky na další zahradnické akce.

 č.
První rajčátko z truhlíku ENVICu. První rajčátko z truhlíku ENVICu.
Pavlína H. - loňská účastnice. Pavlína H. - loňská účastnice.
Ukázkový truhlík ENVICu. Ukázkový truhlík ENVICu.
Zahradnická poradna na střeše v centru Plzně, rok 2013. Zahradnická poradna na střeše v centru Plzně, rok 2013.
Petra L. - loňská účastnice. Petra L. - loňská účastnice.
Proběhlo losování výherců z přihlášených zahrádek. Proběhlo losování výherců z přihlášených zahrádek.
Ceny zahradníkům předával pan primátor Martin Baxa, rok 2013. Ceny zahradníkům předával pan primátor Martin Baxa, rok 2013.
Předávání bylo veselé a voňavé, rok 2013. Předávání bylo veselé a voňavé, rok 2013.
Děkujeme za financování projektu :-) Děkujeme za financování projektu :-)

»zpět do archivu novinek

[Přeskočit navigaci]

AKTUALITY

Pasivní a soběstačné domy Plzeň - Building day 11. 4. 2024

09.03.2024

Zajímá vás pasivní dům, technologie, inovace a soběstačnost ve stavebnictví? Pak vás srdečně zveme na Building Day, akci plnou přednášek a inspirace.

více info »

STŘECHY PLZEŇSKÝCH ŠKOL A ŠKOLEK SE MOHOU ZAZELENAT.

15.06.2022

Plzeň pomůže se statickým posudkem, projektem i samotnou realizací. Zelené střechy každým rokem nabývají na významu. Nejsou jen zpestřením, ale mnohdy i jedinou cestou, jak např. zmírnit přehřívání tříd nad vstupní halou školy. Zlepšují...

více info »

EXKURZE: Zeleno-modrá infrastruktura - Lochotínský park

19.09.2022

Jako doplnění nedávné konference "ZELENO-MODRÁ INFRASTRUKTURA: Souvislosti – Inspirace – Zkušenosti" jsme pro Vás připravili ještě jednu exkurzi, a to ke dvěma opatřením, o kterých byla na konferenci řeč. Jedná se o tůně na srážkovou vodu v...

více info »

ENVIC je sehraný tým zkušených lidí, který přináší inspiraci ke zlepšování kvality života. Poradíme, jak úsporně bydlet, dobře jíst a vařit, zahradničit ve městě, pečovat o krajinu a veřejný prostor a jak získat dotace. Pořádáme Plzeňské farmářské trhy, exkurze a semináře pro veřejnost i odborníky. Pomáháme profesně růst v oblastech gastronomie, zemědělství, stavebnictví a veřejné správy.

© 2013  ENVIC, o.s. / Prešovská 8, 301 00 Plzeň / telefon: 377 220 323
e-mail: ic.plzen@envic.cz / www.envic-sdruzeni.cz

Design: Hanja.eu / Web system: ANTstudio.cz