Pěstuj Plzeň 2014... o projektu

A je to tu zase.
I v roce 2014 můžete spolu s námi zahradničit.
Pro radost, pro svoje bříška a také pro Plzeň.

Zahradnické dílny

Tentokrát vyrazíme do ulic. Od dubna do srpna vždy jednou měsíčně otevřeme dveře naší zahradnické dílny na různých zanedbaných místech Plzně, abychom Vám ukázali, že zahradničení je jednoduché, báječné, k snědku a sexy. Společně pomocí pár chytrých nápadů a trochy úsilí tato místa ozdobíme zelení, třeba záhonem slunečnic nebo bylinkovou zahrádkou pro včelky. Připravený bude i program pro nejmenší zahradníky. Vyzkouší si vyrábět domečky pro hmyz, krmítka pro ptáky nebo zrecyklovat plastové lahve v samozavlažovací květníky.

Buďte u toho a pěstujte s námi Plzeň! Ať kvete, voní, bzučí a chutná... Ať se nám v ní krásně žije :-)
Vstup na zahradnické dílny je zdarma.

Termíny zahradnických dílen:

  • čtvrtek 24. dubna 2014.

  • čtvrtek 22. května 2014.

  • čtvrtek 19. června 2014.

  • čtvrtek 17. července 2014.

  • čtvrtek 7. srpna 2014.

Zahradnická přehlídka

Pochlubte se vaší zahrádkou a přihlaste se do naší zahradnické přehlídky pro plzeňské zahradnice a zahradníky, kteří pěstují zeleninu, ovoce, bylinky a květiny v nádobách (květnících, truhlících, bedýnkách, pytlích a podobně), a to bez použití chemie. Nezáleží na velikosti nebo dokonalosti Vaší zahrádky, vyhrát může kdokoliv. Stačí jen splnit podmínky:

  1. Zahrádka v nádobách musí být na balkoně, lodžii, terase nebo okenním parapetu na území města Plzně.

  2. Při pěstování rostlin mohou být používány pouze substráty, hnojiva a postřiky přírodního charakteru bez chemických příměsí.

  3. V termínu od 1. dubna do 31. července 2014 je listovní poštou, e-mailem nebo osobně doručena přihláška spolu s fotografií zahrádky v nádobách.

Kontaktní adresa:
ENVIC, občanské sdružení
Prešovská 8, 301 00 Plzeň
Telefon: 377 220 323
E-mail: drahomira.bilkova@envic.cz
www.envic-sdruzeni.cz  

Z úplných a včas doručených přihlášek porota vylosuje 5 výherců, kteří získají knihy o zahradničení v souladu s přírodou, sazenice bylinek a osivo zeleniny. Pro všechny účastníky je připravena zahradnická samolepka.

Nejen ten, kdo se do zahradnické přehlídky zapojil, může sledovat profil Pěstuj Plzeň na facebooku, kde budou představeny jednotlivé přihlášené zahrádky, ale najdete zde i řadu tipů pro pěstování a pozvánky na další zahradnické akce.

 

Projekt je realizován s podporou Nadačního fondu Zelený poklad - www.zelenypoklad.org.

 č.

[Přeskočit navigaci]

AKTUALITY

Pasivní a soběstačné domy Plzeň - Building day 11. 4. 2024

09.03.2024

Zajímá vás pasivní dům, technologie, inovace a soběstačnost ve stavebnictví? Pak vás srdečně zveme na Building Day, akci plnou přednášek a inspirace.

více info »

STŘECHY PLZEŇSKÝCH ŠKOL A ŠKOLEK SE MOHOU ZAZELENAT.

15.06.2022

Plzeň pomůže se statickým posudkem, projektem i samotnou realizací. Zelené střechy každým rokem nabývají na významu. Nejsou jen zpestřením, ale mnohdy i jedinou cestou, jak např. zmírnit přehřívání tříd nad vstupní halou školy. Zlepšují...

více info »

EXKURZE: Zeleno-modrá infrastruktura - Lochotínský park

19.09.2022

Jako doplnění nedávné konference "ZELENO-MODRÁ INFRASTRUKTURA: Souvislosti – Inspirace – Zkušenosti" jsme pro Vás připravili ještě jednu exkurzi, a to ke dvěma opatřením, o kterých byla na konferenci řeč. Jedná se o tůně na srážkovou vodu v...

více info »

ENVIC je sehraný tým zkušených lidí, který přináší inspiraci ke zlepšování kvality života. Poradíme, jak úsporně bydlet, dobře jíst a vařit, zahradničit ve městě, pečovat o krajinu a veřejný prostor a jak získat dotace. Pořádáme Plzeňské farmářské trhy, exkurze a semináře pro veřejnost i odborníky. Pomáháme profesně růst v oblastech gastronomie, zemědělství, stavebnictví a veřejné správy.

© 2013  ENVIC, o.s. / Prešovská 8, 301 00 Plzeň / telefon: 377 220 323
e-mail: ic.plzen@envic.cz / www.envic-sdruzeni.cz

Design: Hanja.eu / Web system: ANTstudio.cz