Reference - strana 7/9

Energetické výpočty rodinného domu, Zruč

Kompletní energetické výpočty rodinného domu, na základě kterých bylo navrženo zateplení domu. Výsledkem bylo zjištění spotřeby energie a nákladů na energie ve stávajícím nezatepleném stavu a následně ve stavu po zateplení s několika variantami zdroje tepla. Majitelé domu se na základě výpočtu...

celý článek »

Termovizní snímkování rodinného domu, Chrást u Plzně

Termovizní snímkování rodinného domu, Chrást u Plzně

Termovizní snímkování pro zjištění stávajícího stavu a úniků tepla v rodinném domě. Termovizí bylo zjištěno, že některá okna jsou netěsně osazena do stavebního otvoru a na některých je poškozeno těsnění mezi rámem křídla a okna - tyto dva druhy netěsnosti lze termokamerou odlišit. Dále...

celý článek »

Termovizní měření elektrických rozváděčů pro pojistnou smlouvu

Termovizní měření elektrických rozváděčů pro pojistnou smlouvu

Termovizní měření výkonových elektrických rozváděčů ve výrobní firmě vyrábějící komponenty pro automobilový průmysl. Termovizní snímky požadovala pojišťovna - jsou povinnou přílohou pojistné smlouvy. Termovizní snímky dokládají, že v rozváděčích se nevyskytují teploty, které by byly kritické z...

celý článek »

Energetické výpočty řadového domu, Plzeň

Výpočty spotřeby energie na vytápění v řadovém domě pro několik různých variant zateplení. Varianty zateplení stanovili majitelé domu - potřebovali zjistit o kolik klesne spotřeba plynu na vytápění u jednotlivých variant zateplení.

celý článek »

Termovizní měření - rodinný dům, Plzeň

Termovizní měření - rodinný dům, Plzeň

Termovizní měření staršího rekonstruovaného rodinného domu. Nalezeny byly značné nedostatky v provedení tepelných izolací. Tepelná izolace ve stropě na některých místech chybí nebo je nedostatečná, nevytápěný suterén není tepelně-izolačně oddělen od vytápěné části a je otevřen do exteriéru.

celý článek »

Termovizní měření - budova občanské vybavenosti, Klatovy

Termovizní měření - budova občanské vybavenosti, Klatovy

Termovizní měření budovy občanské vybavenosti - kontrola provedení tepelných izolací, krátce po dokončení rekonstrukce stavby. Zjištěny byly menší úniky tepla některými detaily - např. kovovou zakládací lištou a tepelně neizolovanými částmi vstupu do budovy.

celý článek »

Termovizní měření - rodinný dům, Bolešiny

Termovizní měření rodinného domu před uvažovaným zateplením. Zjištěny byly úniky tepla obvodovými stěnami z cihelných bloků, soklem, věnci a nadokenními překlady.

celý článek »

Termovizní měření panelového domu v Plzni pro znalecký ústav EQUITA

Termovizní měření panelového domu bylo provedeno v rámci posouzení kvality provedení rekonstrukce tohoto domu. Posudek provádí znalecký ústav EQUITA. Termovizním měřením byly zjištěny některé nedostatky provedení celkové tepelné izolace panelového domu - např. chybějící tepelná izolace soklu, chybějící tepelná izolace podhledů lodžií a netěsnící okna.

celý článek »

Měření teplotně - vlhkostních podmínek v rodinném domě, Kralovice

Pro zhodnocení stávajícího stavu a návrh rekonstrukce domu bylo provedeno několikadenní kontinuální měření teploty a vlhkosti vzduchu a termovizní snímkování domu. Na základě měření byly zjištěny příčinny vlhnutí a plesnivění některých částí domu.

celý článek »

Termovizní měření řadového domu, Plzeň

Termovizní měření řadového domu. Majitel domu chtěl zjistit, kudy po zateplení ještě uniká z domu teplo a jakou příčinu má vlhnutí a plesnivění jedné stěny. Termokamera potvrdila, že úniky tepla fasádou jsou výrazně nižší než ze sousedních nezateplených domů.

celý článek »

Termovizní měření panelového domu, SVJ Plzeň

Měřením byla odhalena neprovedená tepelná izolace podlahy lodžie. V kritickém místě docházelo ke kondenzaci vlhkosti a tvorbě plísní. Na základě měření byly navrženy tepelné izolace. Byla navržena tepelná izolace špičkových tepelně izolačních parametrů (součinitel tepelné vodivosti až 0,021 W/m.K!).

celý článek »

Termovizní měření rodinného domu, Postřekov

Termovizní měření pro zjištění úniků tepla z domu, vlhnutí některých částí domu a kondenzace vlhkosti na půdě. Měřením byly odhaleny příčiny vlhnutí částí domu, v některých místech bylo zjištěno nesprávné použití pórovitých vošťinových cihel.

celý článek »

Měření teplotně - vlhkostních podmínek v rodinném domě, Nýřany

Pro zhodnocení stávajícího stavu bylo provedeno několikadenní kontinuální měření teploty a vlhkosti vzduchu a termovizní snímkování domu. Na základě měření byly zjištěny příčinny vlhnutí a plesnivění některých částí domu.

celý článek »

Termovizní měření rodinného domu, Starý Plzenec - zjištění stávajícího stavu

Termovizní měření rodinného domu. Majitel domu chtěl před návrhem zateplení domu zjistit, kde jsou největší úniky tepla a které konstrukce by měl především zateplovat.

celý článek »

Termovizní měření rodinného domu, Plzeň - kontrola kvality osazení oken

Termovizní měření novostavby rodinného domu. Majitelé domu měli podezření na zvýšené úniky tepla okny. Měřením termokamerou byla zjištěna nedostatečná funkčnost těsnění oken

celý článek »

[Přeskočit navigaci]

AKTUALITY

Pasivní a soběstačné domy Plzeň - Building day 11. 4. 2024

09.03.2024

Zajímá vás pasivní dům, technologie, inovace a soběstačnost ve stavebnictví? Pak vás srdečně zveme na Building Day, akci plnou přednášek a inspirace.

více info »

STŘECHY PLZEŇSKÝCH ŠKOL A ŠKOLEK SE MOHOU ZAZELENAT.

15.06.2022

Plzeň pomůže se statickým posudkem, projektem i samotnou realizací. Zelené střechy každým rokem nabývají na významu. Nejsou jen zpestřením, ale mnohdy i jedinou cestou, jak např. zmírnit přehřívání tříd nad vstupní halou školy. Zlepšují...

více info »

EXKURZE: Zeleno-modrá infrastruktura - Lochotínský park

19.09.2022

Jako doplnění nedávné konference "ZELENO-MODRÁ INFRASTRUKTURA: Souvislosti – Inspirace – Zkušenosti" jsme pro Vás připravili ještě jednu exkurzi, a to ke dvěma opatřením, o kterých byla na konferenci řeč. Jedná se o tůně na srážkovou vodu v...

více info »

ENVIC je sehraný tým zkušených lidí, který přináší inspiraci ke zlepšování kvality života. Poradíme, jak úsporně bydlet, dobře jíst a vařit, zahradničit ve městě, pečovat o krajinu a veřejný prostor a jak získat dotace. Pořádáme Plzeňské farmářské trhy, exkurze a semináře pro veřejnost i odborníky. Pomáháme profesně růst v oblastech gastronomie, zemědělství, stavebnictví a veřejné správy.

© 2013  ENVIC, o.s. / Prešovská 8, 301 00 Plzeň / telefon: 377 220 323
e-mail: ic.plzen@envic.cz / www.envic-sdruzeni.cz

Design: Hanja.eu / Web system: ANTstudio.cz