Vaříme šetrně...

Vaříme, cestujeme a žijeme šetrně, ale fajnově.

Gastronomie se proměňuje. Nasytit hosty v restauracích a hotelech přestává stačit. Zákazníci chtějí víc. Hledají zážitek. Požadují pokrmy připravené na špičkové úrovni ze sezónních lokálních surovin. Právě takhle vypadá moderní gastronomie.

Rozšiřujeme obzory...

Díky projektu Environmentálně šetrná gastronomie se mohou stovky studentů středních škol s gastronomickým zaměřením přesvědčit, že moderní vaření je úžasně zajímavé. Abychom motivovali studenty středních gastronomických škol v Plzeňském kraji a okresu Regensburg, připravili jsme pro ně mnoho zajímavých aktivit. 

Projekt Environmentálně šetrná gastronomie byl zahájen v březnu 2014 a ukončen bude v červnu 2015. Projekt realizuje Plzeňský kraj ve spolupráci s občanským sdružením Envic.

 

 Učíme se od těch nejlepších

Studenti ze čtyř škol v Plzeňském kraji a z jedné školy v Regensburgu se setkávají na společných kuchařských workshopech, navštěvují na české i německé straně zajímavé restuarace, hotely, farmy apod. Kuchařské wokrshopy vedou špičkoví kuchaři. Studenti budou vařit například s kapitánem Národního týmu kuchařů ČR Janem Horkým nebo Kuchařem roku 2013/14 Patrikem Bečvářem. Setkají se i s držiteli michelinských hvězd nebo výrobci toho nejlepšího lokálního jídla na obou stranách hranice.

V rámci projektu se uskuteční 10 kuchařských workshopů, 4 dvoudenní exkurze, 2 kuchařské soutěže...Celkově je do projektu přímo zapojeno 250 studentů.

Do projektu jsou zapojeny tyto školy – Hotelová škola v Plzni, Střední škola zemědělská a potravinářská, Klatovy, Střední odborné učiliště Domažlice, Střední škola Horažďovice a Staatliches Berufliches Schulzentrum Regensburger Land.

To si počtete...
Kuchařských knih vychází každý den desítky. Ale informace o surovinách, moderních trendech v gastronomii a cestovním ruchu byste hledali marně. Proto jsme se do práce na publikaci pustili my. Vydali jsme 750 kusů 160stránkové knihy o moderním vaření a cestování. Knihu s názvem „Vaříme, cestujeme a žijeme šetrně, ale fajnově. To se mi líbí!“ obdrželi všichni studenti a pedagogové zapojení do projektu. Pochopitelně vyšla kniha v českém i německém jazyce. Bezplatně stáhnout si ji můžete na webu www.varimedobre.eu.

Na internetových stránkách www.varimedobre.eu najdete všechny důležité informace – publikaci, recepty, fotografie, videa, novinky ze světa gastronomie...

[Přeskočit navigaci]

AKTUALITY

Pasivní a soběstačné domy Plzeň - Building day 11. 4. 2024

09.03.2024

Zajímá vás pasivní dům, technologie, inovace a soběstačnost ve stavebnictví? Pak vás srdečně zveme na Building Day, akci plnou přednášek a inspirace.

více info »

STŘECHY PLZEŇSKÝCH ŠKOL A ŠKOLEK SE MOHOU ZAZELENAT.

15.06.2022

Plzeň pomůže se statickým posudkem, projektem i samotnou realizací. Zelené střechy každým rokem nabývají na významu. Nejsou jen zpestřením, ale mnohdy i jedinou cestou, jak např. zmírnit přehřívání tříd nad vstupní halou školy. Zlepšují...

více info »

EXKURZE: Zeleno-modrá infrastruktura - Lochotínský park

19.09.2022

Jako doplnění nedávné konference "ZELENO-MODRÁ INFRASTRUKTURA: Souvislosti – Inspirace – Zkušenosti" jsme pro Vás připravili ještě jednu exkurzi, a to ke dvěma opatřením, o kterých byla na konferenci řeč. Jedná se o tůně na srážkovou vodu v...

více info »

ENVIC je sehraný tým zkušených lidí, který přináší inspiraci ke zlepšování kvality života. Poradíme, jak úsporně bydlet, dobře jíst a vařit, zahradničit ve městě, pečovat o krajinu a veřejný prostor a jak získat dotace. Pořádáme Plzeňské farmářské trhy, exkurze a semináře pro veřejnost i odborníky. Pomáháme profesně růst v oblastech gastronomie, zemědělství, stavebnictví a veřejné správy.

© 2013  ENVIC, o.s. / Prešovská 8, 301 00 Plzeň / telefon: 377 220 323
e-mail: ic.plzen@envic.cz / www.envic-sdruzeni.cz

Design: Hanja.eu / Web system: ANTstudio.cz