Vařte regionálně, sezónně a hlavně fajnově

Série seminářů vytvořených v rámci projektu Specializované environmentální programy pro udržitelný rozvoj. Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. 

Kuchařské semináře jsme přiravili i v roce 2016

Kuchařské semináře jsme přiravili i v roce 2016

I v roce 2016 vypisujeme sérii kuchařských workshopů zaměřených na vaření z lokálních, sezónních surovin doplněných o exkurze na konkrétní farmy. Připravili jsme 6 seminářů. Konat by se měly vždy v sobotu. Konkrétní termín doladíme společně po naplnění kapacity cyklu workshopů (15 osob). Budeme...

celý článek »

Kuchařské worskhopy pro profíky i zapálené hobíky...

Kuchařské worskhopy pro profíky i zapálené hobíky...

V roce 2015 vypisujeme sérii kuchařských workshopů zaměřených na vaření z lokálních, sezónních surovin doplněných o exkurze na konkrétní farmy. Připravili jsme 6 seminářů. Konat by se měly vždy v sobotu. Konkrétní termín doladíme společně po naplnění kapacity cyklu workshopů (15 osob). Budeme...

celý článek »

Pojďte s námi vařit...

Pojďte s námi vařit...

Občanské sdružení ENVIC pro vás připravilo 6 praktických tématických seminářů zaměřených na přípravu jídel ze sezónních, lokálních surovin majících jasný dohledatelný původ. Semináře budou probíhat převážně v prostorách Hotelové školy v Plzni na Borech. Účast na nich je,...

celý článek »

Shrnuto, podtrženo - publikace o fajnovém vaření

Shrnuto, podtrženo - publikace o fajnovém vaření

Vytvořili jsme pro vás publikaci shrnující poznatky o kvalitních surovinách, slow food, regionálních potravinách, zajímavých dodavatelích/farmářích... Na 30 stranách se dozvíte více o odrůdách česneku, cibule, brambor, meruněk a další zeleniny a ovoce. Najdete v ní i tipy na chutné zpracování...

celý článek »

Molekulární kuchtění...

Molekulární kuchtění...

Sobota 1. března přinesla asi 10 kuchařům zapojeným do vzdělávacího programu Vařte regionálně, sezónně a hlavně fajnově spoustu radosti. Vařili jsme z lokálních surovin z farem a přidali trochu molekulárních prvků.  Hotelová škola v Plzni na Borech nám poskytla perfektní zázemí i pro...

celý článek »

Bašta pro naše ratolesti...

Bašta pro naše ratolesti...

Vařit pro děti je potíž. Když se snažíte vařit sezónně je to ještě o trošku těžší. Přesto jsme chtěli již 5. seminářem z cyklu Vařte regionálně sezónně a hlavně fajnově ukázat kuchařům, že to jde.  Vášek Pach je kuchař, který umí výborně vařit i z na první pohled levných surovin. V...

celý článek »

Vařili jsme s kapitánem Nároďáku

Vařili jsme s kapitánem Nároďáku

Čtvrtý ze série seminářů Vařte regionálně, sezónně a hlavně fajnově vedl Jan Horký. Honza je kapitán Národního týmů kuchařů ČR, kuchař roku 2008, držitel několika medajlí z kuchařské olympiády, účastník nejprestižnější kuchařské soutěže světa Bocuse Dor. 

celý článek »

Není maso jako maso

Není maso jako maso

Maso hraje v české stravovací kultuře prim. Že ho jíme moc je jasné. Právě proto, že masa konzujeme skoro 90 kg na osobu a rok, bychom se měli zamýšlet v jakých podmínkách žila zvířata, jak bylo maso zpracováno apod. 

celý článek »

Pátrání po přirozené chuti

Pátrání po přirozené chuti

Hlad po gastronomických zkušenostech mě zavedl do Brna na seminář Johana Reisengera, který pořádalo Slow Food Brno. Johan vaří ze základních surovin, kterým ponechává autentickou chuť. Vlastně jsme celý seminář vařili jen s pomocí soli (kamenné, těžené v rakouských jeskyních), másla,...

celý článek »

Vaříme to Slow food

Vaříme to Slow food

První listopadovou sobotu (2.11.2013) jsme uspořádali workshop pro kuchaře na téma Slow food. První část byla věnována fenoménu kvalitního jídla s příběhem (s prokazatelným původem). Tomáš Popp ze sdružení Envic kuchařům představil principy Slow food, ukázal některé poctivé výrobce jídla...

celý článek »

[Přeskočit navigaci]

AKTUALITY

Pasivní a soběstačné domy Plzeň - Building day 11. 4. 2024

09.03.2024

Zajímá vás pasivní dům, technologie, inovace a soběstačnost ve stavebnictví? Pak vás srdečně zveme na Building Day, akci plnou přednášek a inspirace.

více info »

STŘECHY PLZEŇSKÝCH ŠKOL A ŠKOLEK SE MOHOU ZAZELENAT.

15.06.2022

Plzeň pomůže se statickým posudkem, projektem i samotnou realizací. Zelené střechy každým rokem nabývají na významu. Nejsou jen zpestřením, ale mnohdy i jedinou cestou, jak např. zmírnit přehřívání tříd nad vstupní halou školy. Zlepšují...

více info »

EXKURZE: Zeleno-modrá infrastruktura - Lochotínský park

19.09.2022

Jako doplnění nedávné konference "ZELENO-MODRÁ INFRASTRUKTURA: Souvislosti – Inspirace – Zkušenosti" jsme pro Vás připravili ještě jednu exkurzi, a to ke dvěma opatřením, o kterých byla na konferenci řeč. Jedná se o tůně na srážkovou vodu v...

více info »

ENVIC je sehraný tým zkušených lidí, který přináší inspiraci ke zlepšování kvality života. Poradíme, jak úsporně bydlet, dobře jíst a vařit, zahradničit ve městě, pečovat o krajinu a veřejný prostor a jak získat dotace. Pořádáme Plzeňské farmářské trhy, exkurze a semináře pro veřejnost i odborníky. Pomáháme profesně růst v oblastech gastronomie, zemědělství, stavebnictví a veřejné správy.

© 2013  ENVIC, o.s. / Prešovská 8, 301 00 Plzeň / telefon: 377 220 323
e-mail: ic.plzen@envic.cz / www.envic-sdruzeni.cz

Design: Hanja.eu / Web system: ANTstudio.cz