Seminář Šetrný cestovní ruch

Dvoudenní kurz pro majitele a provozovatele ubytovacích zařízení, restaurací, sportovních center, muzeí, správce památek, průvodce a další poskytovatele služeb v cestovním ruchu zaměřený na provoz budov, zdravé vnitřní prostředí v budovách a šetrné formy turismu.

Šetrný přístup k životnímu prostředí přináší finanční úspory a více spokojených zákazníků. Přijďte si pro inspiraci, jak zefektivnit provoz Vašeho podniku, oslovit nové návštěvníky, vylepšit jídelní lístek nebo připravit zajímavý zážitkový program.

Témata, kterým se věnujeme

  • Environmentálně šetrný provoz penzionů, hotelů a restaurací – praktické rady a nápady, jak spořit energie, hospodařit s vodou, vybírat zařízení a vybavení, provádět úklid a podporovat šetrnější dopravu.

  • Není turista jako turista – představení různých forem šetrné turistiky (pěší a lyžařská turistika, cykloturistika, vodácká turistika, hippoturistika, geoturistika, zahradní turistika, agroturistika) a potřeb jednotlivých turistů.

  • V hlavní roli zážitek – náměty, jak vytvářet zážitkové programy.

  • Spokojený personál = spokojený zákazník – tipy, jak vzdělávat a motivovat personál.

  • Vaříme regionálně, sezónně a hlavně fajnově – kuchařské kurzy s ochutnávkou, doplněné praktickými tipy, jak vybírat potraviny, sestavovat menu a vařit „s příběhem“.

  • Exkurze, ukázky dobré praxe venkovské turistiky a propagace ubytovacích a stravovacích zařízení.

Každý jsme jiný. Máme jiné zájmy, jiný životní styl, a proto i odlišné představy o tom, jak by měla vypadat naše ideální dovolená. Jedno ale máme obvykle společné. Chceme si během ní odpočinout v čistém a zdravém prostředí, dobře se najíst a zažít něco zajímavého. I v dnešní uspěchané době lidé milují příběhy. Poradíme Vám, jak vyprávět ten Váš.

Termín a místo konání: Plzeň, 23.-24. listopadu 2016

Cena semináře: 3 500 Kč bez DPH

Přihlášky prosím zasílejte na alena.lehmannova@envic.cz

Obsahová náplň seminářů byla vytvořena v rámci projektu „Specializované vzdělávací programy pro udržitelný rozvoj“ (registrační číslo CZ.1.07/3.2.02/03.0010), kterému byla poskytnuta podpora z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. 

 

Zaměřujeme se zejména na zdravé vnitřní prostředí, hospodárné nakládání s vodou, úspory energií, vzdělávání zaměstnanců a tvorbu zážitkových programů.
Co dělá budovu energeticky úspornou?
Jak potěšit příznivce zahradní turistiky?
Proč vařit z kvalitních surovin a s příběhem?
Jak vytvořit propagační materiály, které zaujmou?
Existuje opravdu zábavná naučná stezka?

[Přeskočit navigaci]

AKTUALITY

Víkend otevřených zahrad 2016

Víkend otevřených zahrad 2016

03.06.2016

I naše zahrady budou mít příští víkend otevřeno. Přijďte se podívat, jak vypadá certifikovaná přírodní zahrada, jak se zahradničí společně, nebo se nechat okouzlit výhledy nad střechy Plzně. Těšíme se na vás v neděli 12. června.

více info »

NA CESTÁCH KRAJINOU... ZA DUCHEM STARÉHO PANCÍŘE

15.05.2016

Datum konaní: 21. 5. 2016 Nejaktuálnější informace naleznete zde: Na cestách krajinou...   „Na cestách krajinou…“ je cestovatelský koncept, kde cíl není až na konci cesty, ale cesta samotná je tím cílem. Jsou to poklidné výlety,...

více info »

Sousedská večeře v komunitní zahradě

13.05.2016

I letos se zapojujeme do Evropského dne sousedů a pořádáme společnou večeři na komunitní zahradě. Pojďte s námi posedět "u jednoho stolu" a ochutnat, co společně dokážeme uvařit. Akce se koná v sobotu 28. května od 17...

více info »

ENVIC je sehraný tým zkušených lidí, který přináší inspiraci ke zlepšování kvality života. Poradíme, jak úsporně bydlet, dobře jíst a vařit, zahradničit ve městě, pečovat o krajinu a veřejný prostor a jak získat dotace. Pořádáme Plzeňské farmářské trhy, exkurze a semináře pro veřejnost i odborníky. Pomáháme profesně růst v oblastech gastronomie, zemědělství, stavebnictví a veřejné správy.

© 2013  ENVIC, o.s. / Prešovská 8, 301 00 Plzeň / telefon: 377 220 323
e-mail: ic.plzen@envic.cz / www.envic-sdruzeni.cz

Design: Hanja.eu / Web system: ANTstudio.cz