Molekulární kuchtění...

Sobota 1. března přinesla asi 10 kuchařům zapojeným do vzdělávacího programu Vařte regionálně, sezónně a hlavně fajnově spoustu radosti. Vařili jsme z lokálních surovin z farem a přidali trochu molekulárních prvků. 

Hotelová škola v Plzni na Borech nám poskytla perfektní zázemí i pro poslední seminář z cyklu Vařte regionálně, sezónně a hlavně fajnově. Spolupráce s nadšenými pedagogy (jmenovitě s Marii Kabátovou, Martinem Havlíkem a Petrem Berkou) i chápavým vedením je radost. Seminář vedl Tomáš Popp (spíše po stránce teoretické - Envic) a především Kamil Ščerba (ex Angus Farm Soběsuky). Pan Ščerba předvedl nádherné spojení moderní gastronomie s využitím surovin, které mají příběh. Ten jim vtiskli farmáři, řezníci nebo výrobci sýrů. Většina surovin používaných na všech seminářích respektovala jeho zaměření: regionálnost, sezónnost i vysokou kvalitu

Kuchaři si pod vedením lektora Kamila Ščerby vyzkoušeli práci s dusíkem, suchým ledem, texturami (Algin, Lecit, Calcit...). Vařili jsme například konfitovaného králíka, kaviár ze pstruha, kachní prsa s čočkovým salátem nebo zmrzlinu z kozího mléka. Prostě si to všichni účastnici a účastnice řádně užili. 

 č.
 č.
 č.
 č.
 č.
 č.
 č.
 č.
 č.
 č.
 č.
 č.
 č.
 č.
 č.

[Přeskočit navigaci]

AKTUALITY

Pasivní a soběstačné domy Plzeň - Building day 11. 4. 2024

09.03.2024

Zajímá vás pasivní dům, technologie, inovace a soběstačnost ve stavebnictví? Pak vás srdečně zveme na Building Day, akci plnou přednášek a inspirace.

více info »

STŘECHY PLZEŇSKÝCH ŠKOL A ŠKOLEK SE MOHOU ZAZELENAT.

15.06.2022

Plzeň pomůže se statickým posudkem, projektem i samotnou realizací. Zelené střechy každým rokem nabývají na významu. Nejsou jen zpestřením, ale mnohdy i jedinou cestou, jak např. zmírnit přehřívání tříd nad vstupní halou školy. Zlepšují...

více info »

EXKURZE: Zeleno-modrá infrastruktura - Lochotínský park

19.09.2022

Jako doplnění nedávné konference "ZELENO-MODRÁ INFRASTRUKTURA: Souvislosti – Inspirace – Zkušenosti" jsme pro Vás připravili ještě jednu exkurzi, a to ke dvěma opatřením, o kterých byla na konferenci řeč. Jedná se o tůně na srážkovou vodu v...

více info »

ENVIC je sehraný tým zkušených lidí, který přináší inspiraci ke zlepšování kvality života. Poradíme, jak úsporně bydlet, dobře jíst a vařit, zahradničit ve městě, pečovat o krajinu a veřejný prostor a jak získat dotace. Pořádáme Plzeňské farmářské trhy, exkurze a semináře pro veřejnost i odborníky. Pomáháme profesně růst v oblastech gastronomie, zemědělství, stavebnictví a veřejné správy.

© 2013  ENVIC, o.s. / Prešovská 8, 301 00 Plzeň / telefon: 377 220 323
e-mail: ic.plzen@envic.cz / www.envic-sdruzeni.cz

Design: Hanja.eu / Web system: ANTstudio.cz