Pojďte s námi vařit...
Občanské sdružení ENVIC pro vás připravilo 6 praktických tématických seminářů zaměřených na přípravu jídel ze sezónních, lokálních surovin majících jasný dohledatelný původ. Semináře budou probíhat převážně v prostorách Hotelové školy v Plzni na Borech. Účast na nich je, díky podpoře z ESF a státního rozpočtu ČR, zdarma.
Přijďte s námi vařit z lokálních, sezónních, surovin pod vedením předních českých kuchařů! Ukážeme vám, kde sehnat ty nejlepší suroviny přímo od farmářů v Plzeňském kraji. Odhalíme vám pestrý svět zeleniny. Dozvíte se, jak se pěstuje například česnek, jaké můžete v kuchyni využít jeho odrůdy, vyzkoušíte si netradiční jídla z česneku...
Společně s farmáři vám představíme plemena hovězího skotu, ukážeme vám jak jednotlivé partie upravovat, kde sehnat kvalitní maso... Vezmeme vás přímo na farmy! Bude toho mnohem více....
Rádi bychom, abyste se zúčastnili všech seminářů. Protože jsou součástí vzdělávacího programu “Biopotraviny a místní potraviny v gastronomii a cestovním ruchu”, který vám poskytne ucelený vhled do problematiky vaření z kvalitních surovin tzv. s příběhem.
Pod článkem najdete pozvánku ve formátu pdf.
Pokud se chcete seminářů zúčastnit, napište koordinátorovi programu Tomáši Poppovi na email tomas.popp@envic.cz, nebo zavolejte na 739 654 834. Počet míst je omezen, proto s přihlášením neotálejte!